> I K T O M I <

For længe siden da verden var ung, opholdt en gammel Shaman sig på et højt bjerg for at faste og meditere.

I et syn viste IKTOMI , den store trickster og vejleder, sig i en skikkelse af en edderkop og talte til ham på et helligt sprog, som kun få forstår.

IKTOMI talte til Shamanen om livets cirkler og om hvordan vi begynder livet som spæde og bevæger os videre til barndommen og ind i vores voksne liv og til slut bliver gamle og skal passes ligesom børn. På den måde slutter cirklen.

I mens den snakkede tog IKTOMI den ældstes pilering med fjer, hestehår, perler og offergaver og begyndte at spinde.

På et hvilket som helst tidspunkt i livet, findes der mange kræfter til rådighed, mange kræfter og ligeså mange forskellige retninger, som kan hjælpe eller forstyrre naturens harmoni. Hvis du lytter til disse kræfter, vil de lede dig der`, hvor du skal hen.

Men edderkoppen talte, blev den hele tiden ved med at væve sit spind fra den yderste af pileringen og ind mod midten. Da IKTOMI var færdig med at tale, gav den spindet til Shamanen og sagde " Se spindet er en perfekt cirkel, brug spindet som en hjælp for dig og dit folk, til at nå jeres mål, brug dit folk`s ideer, drømme og visioner med omtanke". Shamanen gav visionen videre til sit folk og i dag bruger Lakotaerne drømmefangeren som et spind for deres liv, de synes at drømmefangeren rummer deres skæbne.

Comments